5 Kebaikan Memakan Makanan Pedas
1. Menurunkan berat badan
Related
2. Menyihatkan jantung
Menyehatkan jantung.Hasil kajian juga menunjukkan, budaya makan makanan pedas menyebabkan insiden serangan jantung dan stroke menjadi lebih rendah. Alasannya, cili merah boleh mengurangkan kesan dari kolesterol yang berat, sedangkan kapsaisin pula boleh melawan peradangan. Keduanya merupakan faktor risiko untuk masalah jantung.
3. Mencegah Kanser
4. Menurunkan Tekanan Darah
Menurunkan tekanan darah.Vitamin A dan C mampu menguatkan dinding otot jantung, sementara panas dari lada meningkatkan aliran darah ke seluruh tubuh. Kombinasi ini boleh menghasilkan sistem kardiovaskular yang lebih kuat.
5. Mengurangkan Stress
Mengurangkan stress.Makanan pedas boleh meningkatkan produksi hormon yang memberi rasa ketenangan, seperti serotonin. Hasilnya, makanan ini mampu membantu mengurangkan depresi dan stress.
0 Response to "5 Kebaikan Memakan Makanan Pedas"
Catat Ulasan